Stamboom bekijken


Klik op de Groene Boom, wacht daarna even. Dynamic Family Tree.

 

 

Ziet u geen boom?
Ziet u nog geen (GROEN BOOMPJE) hierboven tussen "Klik op de Groene boom" en "Dynamic Family Tree"? Dan wordt de stamboom nog ingelezen. Dat is bij een snelle verbinding binnen enkele seconden klaar. Met een modem-verbinding kan het enige tijd kosten. Er moet ongeveer 1 mB opgehaald worden. Daarna wordt de database ingesteld, dat duurt hooguit 20 tellen en daarna kunt u supersnel rondkijken. Daarbij mag u eventueel de verbinding verbreken. Het is mogelijk om de stamboom offline te bekijken.

Als de stamboom op deze website niet te zien is ligt dat waarschijnlijk aan het niet aanwezig zijn van Java of de juiste versie van Java. Dit lost u op met Java downloaden
Dit downloaden is zonder gevaar, eigenlijk hoort deze versie van Java op elke PC omdat veel websites gebruik maken van Java-onderdelen.

Betekenis punthaken bij datums
Het symbool '<' voor een datum betekent VOOR. Het symbool '>' betekent NA die datum. Er kan ook 'DATUM <-> DATUM' staan; dat betekent tussen die 2 datums. 'ABT' is About ofwel Ca, vlakbij die datum, (vermoedelijk hooguit 3 jaar mis).


Betekenis van de kleuren van personen


De Proband is iemand in de database die als eerste genoemd wordt. Bij de start is dat Albert Netjes, maar dat kunt u wijzigen. Maak uzelf eens proband, dan geven de kleuren daarna uw familierelaties weer. U kunt nog meer instellen bij het bekijken van de stamboom. Zie de Help van DftCom en probeer gewoon wat knopjes uit.

Klik op de lichtblauwe driehoek om iemand PROBAND te maken

 

Met een klik op de rode vlag kunt u een andere taal kiezen.
Met de lichtblauwe driehoek kunt u degene die nu geselecteerd is proband maken. Daarna geven de kleuren aan hoe de familieverhoudingen zijn.


Hoe kiest u één familie om te bekijken?
Klik op de 2e gele knop om een familie te kiezen

 

Met de eerste gele knop kunt u alle personen in een scrollbox zien.

Met de tweede gele knop kunt u een familie, zoals hier "Muizelaar" oproepen, een voornaam kan ook.

U krijgt nu apart één familie, zoals bijv. hier "Muizelaar". Door de cursor boven een persoon te houden kunt u info over die persoon lezen. Met een muisklik kiest u de boom van die persoon.


Bekijk de info in de lijst

Het programma DftCom
Gegevens verzamelen is één ding. Ze duidelijk presenteren een ander. Voor het presenteren van stambomen is voor deze website DftCom gekozen. Het is een gratis, veeltalig, compact en snel werkend programma. Het enige wat je, na een uitbreiding van de gegevens, steeds moet doen is een GedCom-file uit je database halen, behandelen met b.v. ResPrivata om privacy gevoelige gegevens uit de GedCom-file te filteren en daarna via een DftCom hulpprogramma in GedCom in te lezen. DftCom maakt dan de files, die je upload naar de website.