Genealogie

De genealogische gegevens op deze site worden gepresenteerd in twee vormen en wel als kwartierstaten en stambomen

Kwartierstaten

De kwartierstaten zijn rapporten opgemaakt met Aldfaer in het NGV formaat en zijn de kwartieren van:

De meeste voorouders van Albert komen uit Noord West Overijssel en die van Erny uit Twente. Zoals uit de kwartierstaten is te zien is die van Albert veel uitgebreider dan die van Erny. Hier zijn ten minste twee redenen voor, ten eerste was ik met mijn eigen kwartierstaat veel eerder begonnen dan met die van Erny en ten tweede blijk ik veel meer contacten te hebben met genealogen met als aandachtsgebied Noord West Overijssel dan Twenthe. Mogelijk verandert dit spoedig.

home

Stambomen

De stambomen worden gepresenteerd met het programma DftCom. Voor het openen van de stamboom wordt eerst een korte inleiding over de familie gegeven. Van de onderstaande families, die in de kwartierstaten voorkomen zijn stambomen gemaakt:

Daarnaast heb ik in mijn database gegevens van andere families uit Genemuiden, Mastenbroek, Zwollerkerspel, Kampen, Zalk, Wilsum, Oldebroek etc. Van de onderstaande families heb ik een stamboom gemaakt:

Verwacht van al deze families geen complete stambomen daarvoor is mijn eigen interesse in veel van deze families te gering. Wat je er wel vind zijn de oudere gegevens meestal tot enkele generaties na 1811 en meer recente gegevens ingevoerd ten behoeve van andere families. De stambomen op deze site zijn in feite onvolkomen geknotte parentelen en vormen een goede basis voor het uitwerken van een eigen stamboom.

top van de pagina

home