Welkom op de genealogie site van Albert de Leeuw

home

In de afgelopen jaren heb ik veel genealogische gegevens verzameld van onze ouders en grootouders. Mijn voorouders komen vooral uit Noord West Overijssel en die van mijn vrouw Erny uit Twente.
 
In de genealogische databank staan verder ook veel gegevens van andere families uit Genemuiden, Mastenbroek, Kampen, Vollenhove en omstreken.
 
Tot nu toe zijn genealogische gegevens uitgewisseld door persoonlijke contacten, het schrijven van enkele boekjes en publikaties. Met behulp van deze site probeer ik met andere genealogen in contact te komen.
 

Database

Mijn genealogisch database bevat veel gegevens uit Genemuiden e.o. omdat: In de sectie Bronnen staan veel van de boeken waaruit gegevens werden overgenomen in de database. Door verschillende genealogieën uit één omgeving in één database te zetten ontstaan er kruisverbanden, waardoor er allerlei nieuwe familie relaties werden ontdekt, onduidelijkheden opgespoord en weggewerkt. Soms spraken de gegevens elkaar tegen, soms waren er halve waarheden, maar gaven vaak aanleiding om in een bepaalde richting verder te zoeken. Iets waar je zelf niet op zou komen. Verder staan er in de database veel DTB-gegevens van Mastenbroek, Hasselt, Vollenhove, Kampereiland, Zalk, Wilsum, Kamperveen, pachtgegevens van Kampereiland etc.
Van mede-genealogen werden ook veel "ad hoc" stambomen ontvangen en in de database geplaatst als bij een overall inspectie de gegevens betrouwbaar leken. Bij onduidelijkheden werden vaak originele bronnen geraadpleegd om de onduidelijkheden weg te werken.
Gegevens uit de randgebieden van de database (en mijn interesses) zijn als gevolg van deze werkwijze zeker niet compleet, zijn niet gedubbelcheckt en zullen best fouten bevatten, omdat die ook gevonden werden bij de gegevens, die wel gedubbelcheckt werden.

Mijn database bevat ook veel gegevens, die nog in een onderzoeksfase zijn en personen staan soms ook als waarschijnlijk in een bepaald gezin, dat is dus echt niet bewezen. Mijn ervaring is als dit soort gegevens in de handen van derden vaak zonder de vraagtekens worden overgenomen en als zodanig weer worden doorgegeven.
 

Hulp

In de sectie BRONNEN wordt uitgebreid ingegaan op de oorsprong van veel gegevens, die gebruikt zijn tijdens het onderzoek, maar die bronnen moeten eerst gevonden worden. Dat duurt vaak lang zonder hulp en ik wil dan ook graag iedereen bedanken die mij geholpen heeft bij het verzamelen van mijn genealogische gegevens.
In de eerste plaats mijn inmiddels overleden broer Hendrik Jan de Leeuw, die jarenlang in de archieven te Kampen en Zwolle allerlei gegevens verzamelde en via zijn contacten verkreeg.
Veel lokale gegevens werden ook ontvangen van Albert Kroes, Zwier Stoel, Gerrit Jan van der Kamp, Henk Hammer, Jan Kolkman, Gerard Jan Vos, Lambertus Stoel, Jacob Post, Minie Buit, Andre Westendorp, Jan Rientjes, Kees Schilder, Ria van Bessen, Albert Netjes, Gerrit van 't Hul, Henri Wolf en vele anderen.
 
Vooral in de archieven is een kleine aanwijzing vaak nodig om weer een stap verder te komen.

 
Allemaal heel hartelijk bedankt.

 

Privacy

Via het programma ResPrivata werden de detailgegevens van levende personen verwijderd. Het kan best zijn dat u de vermelde gegevens nog te uitgebreid vindt. Geef dat dan aan mij door dan ga ik de gegevens op de site aanpassen.
 
Het is natuurlijk ook mogelijk dat u meer gegevens heeft, die u met me wil delen dan ontvang ik die graag.
 

Geschiedenis site

7 september 2009: 6 september 2009: 1 september 2009: 27 augustus 2009: 13 augustus 2009: juli 2009: 22-06-2009: 16-06-2009:

top van de pagina

home