Introductie stamboom Bakker

Familie Bakker uit Genemuiden

Bij beroepsnamen als familienaam, zoals Bakker, zijn er vaak verschillende families in een streek, die helemaal geen familie van elkaar zijn. Zo komen er te Genemuiden na 1811 minimaal twee verschillende families Bakker voor. De ene familie zijn nakomelingen van Albert Jans Bakker, die in 1703 te Zwartsluis trouwt met Mergjen van Kampen en in 1709 te Zwartsluis met Jennichien Jans van Watersteijn, en de andere familie Bakker zijn nakomelingen van Evert Peters Bakker, die in 1789 te Zwartsluis trouwt met Jantje Ram.

Hoewel beide families een relatie hebben met Zwartsluis is er geen directe, oude, relatie tussen beide families bekend. Albert Jans wordt in 1703 in Zwartsluis bij zijn eerste huwelijk omschreven als "jongeman van Genemuiden en woonende alhier" en Evert Peters Bakker wordt op 14-01-1765 te Zwartsluis gedoopt als jongste zoon van Peter Gerrits Bakker en Femmigje Klaas de Liefde.

Albert Jans Bakker woonde niet in de stad Genemuiden, maar aan de Hasselterdijk in de omgeving van Cellemuiden. Uit het eerste huwelijk van Albert Jans Bakker en Mergjen van Kampen zijn geen kinderen bekend, wel uit zijn tweede huwelijk met Jennichien Jans van Watersteijn. Uit dit laatste huwelijk kennen we 5 kinderen. De oudste vier zullen wel in Genemuiden zijn gedoopt en daar zijn de doopboeken verbrand. De jongste dochter Rijkje, werd wegens ziekte van dominee Perizonius niet te Genemuiden, maar te Mastenbroek gedoopt op 04-01-1733.

Open hier de presentatie van de familie Bakker (Albert Jans) uit Genemuiden.

home