Familie Eenkhoorn uit Genemuiden

De oorsprong van de familienaam Eenkhoorn is te Genemuiden. Reeds in 1667 wordt te Genemuiden "de huijsinghe De Eenhoorn" genoemd in een verkoopakte. Verder wordt in 1669 te Genemuiden een huis verkocht aan Gerrit Adamsz Eenckhoorn. Aangezien een Gerrit Adams (Eenckhoorn) in mijn kwartieren voorkomt ben ik een studie begonnen naar een eventuele link tussen de "oude" familie Eenkhoorn en de "huidige" familie Eenkhoorn. Geen directe link tussen de twee families is gevonden. Mogelijk is "huijsinghe de Eenhoorn" de link. Een huis met een naam te Genemuiden eind 1600, eigendom van derden, is mogelijk een herberg geweest. Gerrit Adams zou pachter van deze huijsinghe kunnen zijn geweest en koopt later een huis te Genemuiden zonder zelf een huis te verkopen. Ene Wolter ... zou dan zijn opvolger als pachter zijn geweest en zijn nakomelingen dragen later ook de familienaam Eenkhoorn. In de tijd klopt het allemaal, maar het geheel blijft nog steeds een hypothese.

Wolter Eenkhoorn, een tot nu toe fictief persoon, die de voornaam Wolter heeft vanwege het patroniem van zijn kinderen, en de familienaam Eenkhoorn, omdat zijn nazaten later de familienaam Eenkhoorn gebruiken, is de stamvader van alle huidige Eenkhoorns.

De gegevens van mijn onderzoek naar de familie Eenkhoorn zijn in 2001 samengevat in een boekje genaamd "Genealogie van het Genemuidiger geslacht Eenkhoorn".

Open hier de presentatie van de familie Eenkhoorn uit Genemuiden.

home